Andetag

”Era barn är inte era barn. De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själva. De kommer genom er, men inte från er. Och fastän de lever hos er, tillhör de er ändå inte.”

Citat från boken Profeten, av Kahlil Gibran.


En musikalisk dokumentärfilm om barn och dess värld av glädje och sorg. Filmen är baserad på och inspirerad av boken "Profeten", av Kahlil Gibran.


Regi, foto, klippning: Darya Allaf

Musik och ljudmix: Hardi Kurda

(7 min)

SHE - Dance Performance

"Hon" har Inspirerats av sumeriska myter och sånger om Gudinnan Inanna, himmelens och jordens drottning. Enligt de gamla myterna

beger sig Inanna ned till underjorden för att konfrontera sin demoniska syster Ereshkigal, härskarinnan över dödsriket. Dödens onda öga kastas mot Inanna när de två oskiljbara systrarna går i strid.

Hon kan endast återuppstå om ljus och mörker

ges utrymme att existera i samma helhet. En

film där dans, musik och foto väver samman uråldriga former i ett tidlöst rum.

TENIR - Dance Performance


En musikalisk dansföreställning om att hålla fast eller släppa taget.


Regi, foto, klippning: Darya Allaf

Koreografi av Åsa Rudehill.

Komposition av Tommy Dufva.

4,5 min.)

Touches


Spelfilm, ett familjedrama om barn som växer upp och söker kärleken bortom hemmet och föräldrarna.Regiassistent, klippning: Darya Allaf

Regi: Robert Vukajlo.

Land: Bulgarien

(35 mm. Originallängd 18 min)

“Den gömda kulturen”


En poetisk dokumentärfilm om konst, traditioner, natur och människor i den Irakiska delen av Kurdistans.

Regi, foto, manus: Darya Allaf

Samklang – Gotlands multikulturella festival...  En musikalisk videodokumentation av en unik multikulturell festival i Visby som arrangerades av helt ideella krafter. Filmen visar vad idealister, eldsjälar samt artister och konstnärer kan på egen kraft göra för att ändra på världsbilden. Den återkommande kulturfestivalen, som pågick i 3 år i rad, anordnades 1997 för första gången kom senare att bli den största ideella festivalen på Gotlands.

VYSOTSKIJ RINGBOM

Samklang

Lalish - Yazidi

Suderbyn Ecovillage Promotion


Filmmakers and Videographers:

Vera Franco

Kevin Chapeau

Barbara Provost

Hiwot Herrick

Director: Darya Allaf

KLOCKRENT


Reportage med kompositören Karin Rehnqvist.Världens största orkester med hela Gotlands kyrkor. Konsert i tre satser för 200 kyrkklockor. Sändes i SR och över radiostationer i 10 länder, samt via nätet till resten av världen, den 8 juni 2013.Till minnet av Nirvan

Regi, manus, foto, klippning: Darya Allaf

16 min. SVT)

Till minnet av Nirvan är en poetisk porträttdokumentär som handlar om en ung människas liv. Nirvan var endast 24 år gammal när han i mars 1998 sköts ihjäl utanför sin lägenhet i Stockholm. Mordet är under utredning och mördaren är därför fortfarande på fri fot.

I filmen lyfts Nirvans personlighet och förflutna fram genom korta tillbakablickar, framförallt genom berättelser av hans närmaste; hustru, mamma, pappa och bror. Filmen försöker också lyfta fram den stora smärta, sorg och saknad som Nirvans tragiska och plötsliga död har orsakat hans anhöriga.

Filmen vill belysa hur den starka kärlek som finns till  minnet av Nirvan har lett till att de som mött honom känner ett hopp om en annan bättre framtid - trots allt.

ArtMovement

Festivalen i Samtida dans och performance från Norden och Östersjöområdet visades i Visby Under en vecka i sommaren 1999. En av ambitionerna med festivalen var att undersöka gränslandet mellan dans, rörelse och bildkonst. Flera av grupperna inbjöds också såsom representativa för en gränsöverskridande verksamhet där traditionell genreuppdelning är allt mindre viktig till förmån för det konstnärliga uttrycket. Filmen är en konstdokumentation av de medverkande konstverken.

KreaTov - Filt i rörelse


”Filt i rörelse” visar professionella filtmakares senaste kreationer. Flera av dem har spänt bågen till det yttersta och därigenom utvecklat tovningstekniken ytterligare. Härliga färger, spännande material och läckra skärningar är kännetecknande för dessa tovade kläder.


Filten sätts i rörelse med hjälp av dansare som bär upp en del av de tovade alstren.


”Filt i rörelse” var avslutningsprogrammet på symposiet KreaTov 2003 Gotland och genomfördes i S:t Klemens ruin i Visby.

Yazidi är en cirka 4000 år gammal kurdisk religion med ungefär en halvmiljon anhängare i dag. Det centrala i religionen är världens skapare men inte dess upprätthållare och “Melek Ta us” (ängel-påfågeln) som är den aktiva och utförande kraften. Den centrala och heliga platsen för Yeziderna är templet Lalish som ligger i norra Irak.  I filmen följer man två noviser genom Lalish templet.


Regi, foto, manus: Darya Allaf

Här kan ni se ett exempel på vilken typ av konferensproduktioner vi har producerat. Exemplet är ett programpunkt från Sveriges Kommuner och Landstings kulturkonferens i oktober 2011.

Invigning - S:t Nicolai Kultudral in Gotland.

I närvaro av den svenska kungaparet